október 06 2018 7 054Comments

Hasznos tanácsok

Otthonunkban, munkahelyünkön adódnak olyan alkalmak, amikor meghibásodik valami és úgy gondoljuk, hogy az adott villanyszerelési probléma olyan csekély, hogy saját magunk képesek vagyunk orvosolni és nem kérjük villanyszerelő szakember segítségét.
Mielőtt az ilyen jellegű feladatok megoldásához segítséget nyújtanánk érdemes egy pár dolgot tisztázni.

Egy villanyszerelési feladat csekélynek való nyilvánítása a megfelelő ismeretek hiányában felelőtlenség lehet, tehát mindenképp érdemes előtte szakember véleményét is kikérni, konzultálni.

A villanyszerelési munkák mind rendkívül veszélyesek. Baleset következhet be villanyszerelési alapismeretek hiányában, munkarutin hiányában, figyelmetlenségből, esetleg, mert valamit elfelejtünk. Egyrészt veszélybe sodorjuk a feladatellátás során a saját testi épségünket, másrészről ha nem jól oldottuk meg a problémát, akkor lehet, hogy később következik be robbanás, tűzeset, vagy egyéb nem kívánt életveszélyes helyzet. Szerencsés esetben, ha nem sérül meg senki, akkor is komoly anyagi károk keletkezhetnek az ingatlanunkban, értéktárgyainkban. Így azáltal, hogy nem hívtunk villanyszerelőt, nem spóroltunk, hanem további anyagi terheket és bosszúságot okoztunk magunknak.

7 054 comments